Kreatív szociológia/szociális munka/szociálpolitika

 • „Szociopoly” társasjáték

  A „Szociopoly” egy olyan interaktív társasjáték, melyen keretében kipróbálhatod, hogyan tudsz megélni a segélyekből! Tanszékünk oktatói és hallgatói gyakorlott játékvezetők, akik ezt a játékot számos iskolai közösségbe elvitték már, ill. tanárok, szociális szakemberek érdeklődő csoportjai körében vezették le, azzal a céllal, hogy a résztvevők érzékenyebbé váljanak a társadalmi problémák irányában.

   „…Van egy párhuzamos valóság tőlünk karnyújtásnyira. Itt van a szomszédban (talán a szomszéd falu szélén, vagy egy elszegényedett városi lakótelepen), mégis mintha egy másik bolygón lennénk. Ez az előadás egy szimulátor. Aki beleül, azt elvisszük a mélyszegénység világába. Élj túl egy hónapot, próbálj meg kijönni a segélyekből, lássuk, neked sikerülne-e? Persze ez csak egy játék…”.  Vagy mégsem?

  A játékot a Gyerekesély Közhasznú Egyesület készítette, Bass László szociológus vezetésével, azóta szerte az országban kipróbálták gyermekek és felnőttek ezrei. Ajánlott korosztály: 12 - 99 éves korig.

  További információk a játékról: http://www.szociopoly.hu/

  Amennyiben szeretnéd kikölcsönözni ezt az óriás-társasjátékot, és/vagy megtanulni a játékvezetést, keresd Diebel Andreát tanszékünkön a következő elérhetőségen:

   

Frissítés dátuma: 2019.07.04.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.