Bemutatkozás

A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán működő Szociológia és Szociálpolitika Tanszék a Tiszántúl egyik legjelentősebb társadalomtudományi kutató és képző műhelye. A Tanszék oktatói és a hallgatói a társadalmi jelenségek hátterének kutatására és értelmezésére, a szociális folyamatok elemzésére, valamint az elsajátított, illetve közösen létrehozott tudás és készségek alkalmazására vállalkoznak. A Tanszéken szerveződő kutató műhelyekben elsődlegesen szociálpolitikai, foglalkoztatáspolitikai, regionális- és településszociológiai illetve szervezetszociológiai kutatások folynak, de kiemelt kutatási projektek valósulnak meg a fiatalokra, a nőkre és az idősebb generációra vonatkozóan is.

A kiterjedt hazai és nemzetközi szakmai kapcsolatok egyik legfontosabb kerete az ERASMUS + program, mely 17 ország szakmai műhelyét teszi elérhetővé a Tanszék oktatói és hallgatói számára, de a Manchester Metropolitan University által koordinált nemzetközi CARPE Szövetség keretében is számos nemzetközi kutatási együttműködésre került sor az elmúlt években.

A Tanszék munkatársai koordinálják az MTA DAB Szociológiai Munkabizottságának, és a Magyar Szociológiai Társaság Nagyalföldi Szakosztályának, illetve Ifjúsági Szakosztályának munkáját is.

A Tanszék tagja a szociális képzések fejlesztésére 1991-ben megalakult Magyarországi Szociális Szakembereket Képző Iskolák és Oktatók Egyesületének (Iskolaszövetség), s támogatója számos (többnyire a volt hallgatók által alapított és működtetett) non-profit szakmai szervezetnek és műhelynek (pl. RÉS, CSAT, REVITA).

 

Frissítés dátuma: 2019.06.05.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.